Cara Tetap Tanpa Nama di Facebook Semasa Menggunakan Tinder

Adakah anda pernah mencuba untuk tetap tidak dikenali di Facebook semasa menggunakan Tinder? Tinder adalah aplikasi temu janji paling popular yang ada sekarang. Ramai pengguna mengekalkan namanya tidak dikenali setelah menggunakan aplikasi Tinder. Walau bagaimanapun, aplikasi ini juga menawarkan pengguna untuk log masuk melalui kelayakan Facebook, anda mungkin tertanya-tanya adakah orang yang anda sayangi dapat melihat aktiviti Tinder anda.

Sekiranya anda ingin melindungi privasi anda tetapi menggunakan Facebook untuk log masuk, itu mungkin. Panduan ini akan menunjukkan kepada anda hubungan antara Tinder dan Facebook atau tetap Tanpa Nama di Facebook Semasa Menggunakan Tinder. Atau bagaimana anda dapat memastikan keselamatan atau privasi anda dengan mudah.

Cara Menggunakan Facebook Untuk Menyelaraskan Profil Tinder Anda

Sekiranya anda memasang aplikasi Tinder dari Google Play Store atau App Store. Permintaan muncul untuk menyediakan akaun dan log masuk.

Tinder memberikan anda pilihan untuk log masuk menggunakan profil Facebook anda atau menggunakan nombor telefon bimbit anda untuk mendaftar ke akaun Tinder.

Kelebihan Mendaftar Dengan Facebook

Nah, menggunakan kelayakan FB anda untuk menguruskan aplikasi Tinder anda mempunyai banyak kelebihan. Untuk kemudahan akses, adalah lebih mudah untuk menambahkan akaun Facebook anda ke dalam akaun anda Aplikasi pengikat .

Pengguna yang memulakan akaun Tinder mereka sebagai lanjutan dari akaun Facebook mereka akan mengalami proses masuk yang lebih mudah. Selain itu, gunakan nombor telefon bimbit anda untuk log masuk ke aplikasi setiap kali anda menggunakannya. Facebook membuat anda terus masuk ke aplikasi.

Menguruskan profil anda lebih mudah dan senang dengan Facebook juga. Semasa menggunakan gambar garis masa, foto profil dan maklumat lain lebih mudah jika anda memberikan Tinder akses ke halaman Facebook anda. Anda tidak perlu memasukkan maklumat peribadi anda secara manual setelah membuat akaun dengan cara ini. Selain itu, Facebook akan memberikan semua data sulit ke akaun terbaru anda jika anda mempunyai hubungan bersama.

Ramai pengguna menikmati ganjaran menggunakan Facebook dan Tinder secara serentak. Dari penyediaan yang lebih mudah hingga akses yang lebih mudah dan bahkan pemulihan akaun, mewujudkan keduanya adalah keharmonian aplikasi terbaik.

Selain daripada kelebihannya, anda juga bimbang untuk mewujudkan Facebook anda menggunakan aplikasi temu janji. Bagaimana jika kenalan rasmi dan ahli keluarga anda melihat sesuatu yang tidak sepatutnya? Bagaimana jika rakan Facebook anda melihat bahawa anda menggunakan Tinder ketika anda ingin merahsiakan penggunaan aplikasi kencan?

Adakah Rakan Facebook Anda Akan Tahu Anda Berjalan?

Tinder tidak dapat menghantar apa-apa ke Facebook anda. Tidak ada cara alternatif untuk rakan FB anda untuk melihat profil Tinder anda dari Facebook. Tetapi mereka mungkin melihat bahawa anda menggunakan aplikasi Tinder.

Juga, anda mengambil beberapa langkah keselamatan untuk mengingat bahawa anda menetapkan privasi anda daripada penggunaan aplikasi temu janji. Contohnya Tinder melalui akaun Facebook anda.

Semasa menggunakan Facebook untuk log masuk ke Tinder, sambungkan kedua-dua aplikasi tersebut. Nah, bergantung pada tetapan privasi anda, rakan Fb anda mungkin dapat melihat Tinder anda di aplikasi anda yang bersambung. Juga, mereka tidak dapat melihat profil temu janji anda, ini boleh menimbulkan kebimbangan bagi sesetengah orang.

Inilah cara anda mengingat semua aplikasi anda tetap peribadi:

Langkah 1:

Pada mulanya, masuklah ke Facebook

Langkah 2:

Ketik Panah Bawah di kanan atas penyemak imbas PC anda

Langkah 3:

Ketik atau klik Tetapan

Langkah 4:

Pilih Aplikasi dan Laman Web. Pilihan ini terdapat di menu di sebelah kiri skrin anda.

Langkah 5:

Kemudian cari Aplikasi Tinder dalam senarai Laman Web dan Aplikasi

web spotify tidak dimainkan
Langkah 6:

Ketik Kebolehlihatan Aplikasi. Kini anda boleh memilih khalayak anda di Facebook. Pilihan paling selamat adalah ingat bahawa tidak ada orang lain yang dapat melihatnya melainkan anda. Juga, tidak ada alasan untuk menghidupkan orang lain untuk melihat aplikasi apa yang telah anda daftarkan untuk menggunakan Facebook.

Sekiranya senarai lengkap aplikasi anda sangat panjang, maka cukup baik untuk menyaringnya ke aplikasi Aktif. Iaitu, hapus aplikasi dari Facebook yang tidak dapat anda lihat pada masa ini.

Juga, ia tertumpu pada aplikasi yang anda gunakan sejak kebelakangan ini. Cukup membuat senarai aplikasi ke yang anda gunakan adalah menganggap privasi & keselamatan sebagai pilihan terbaik.

Sebaik sahaja anda menjumpai aplikasi Tinder, ubah modalnya.

Adakah Ada Cara Alternatif Rakan Facebook Anda Dapat Mengetahui Anda Menghadapi Tinder?

Setelah mengambil langkah di atas, keselamatan aplikasi kencan anda selamat di Facebook.

bagaimana saya menghantar e-mel yang beratur di gmail

Anda boleh menghukum rakan Facebook anda di Tinder sekiranya mereka memenuhi kriteria temu janji anda. Sekiranya anda meleret ke kanan, mereka tidak tahu ia kelihatan di timbunan anda.

Sebelum ini, terdapat banyak percubaan untuk menghubungkan Tinder dan Facebook dengan lebih dekat, tetapi masa telah menunjukkan bahawa itu bukan idea yang baik.

Kekurangannya

Oleh kerana orang yang anda sayangi tidak mungkin dapat mengetahui aktiviti Tinder anda menggunakan Facebook. Namun, Tinder telah melakukan kesilapan. Anda juga tahu Tinder Sosial.

Idea ini membolehkan orang menguruskan tarikh kumpulan. Ini bermaksud memasukkan rakan Facebook anda dalam kehidupan berpacaran anda.

Walau bagaimanapun, aktiviti Tinder anda tidak dapat didedahkan kepada semua orang. Walau bagaimanapun, ciri ini menghubungkan anda dengan rakan Facebook yang juga berada di Tinder.

Sebilangan orang menggunakan Tinder secara rahsia atau hanya mahu melindungi privasi mereka. Juga, pendedahan itu merosakkan kehidupan peribadi mereka. Perpecahan keselamatan menyebabkan kegemparan, dan banyak pengguna Tinder terus membuang profil mereka.

Memutuskan Tinder Dari Facebook

Tinder juga mengatur bahawa percubaan ini adalah idea terburuk. Juga, mereka merancang untuk melancarkan ciri-ciri Tinder yang melebihi tarikh temu janji. Walaupun mempunyai akaun Tinder yang ada, buatlah ke akaun Facebook anda dan ingin memutuskannya. Oleh itu, anda mesti membuang akaun Tinder anda dan memulakan yang baru.

Akaun Tinder serasi oleh Facebook jadi tidak ada cara lain untuk memutuskan hubungan kedua-duanya sambil terus mengaktifkannya.

Sekiranya anda memilih untuk membuang akaun Facebook anda, anda akan kehilangan akaun Tinder anda dalam artikel bahawa kedua-duanya telah ditetapkan. Juga, tidak baik untuk kedua-dua aplikasi, mungkin bagus untuk mengatur akaun Tinder anda secara berasingan dari laman media sosial yang lain.

Cara Lain Untuk Facebook Untuk Mendaftar Untuk Tinder

Apa yang boleh anda lakukan sekiranya anda tidak suka menghubungkan Tinder anda dengan profil Facebook anda?

Pada masa ini, perkara terbaik adalah membuat profil yang menggunakan nombor telefon bimbit anda. Anda juga boleh menggunakan akaun Facebook palsu. Namun, jika akaun ini dikeluarkan, anda mesti membuat profil Tinder baru.

Kesimpulan:

Inilah semua mengenai Tetap Tanpa Nama di Facebook Semasa Menggunakan Tinder. Adakah artikel ini bermanfaat? Apa pengalaman anda untuk tetap tidak dikenali di Facebook semasa menggunakan Tinder? Untuk pertanyaan dan pertanyaan lebih lanjut, beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Baca juga: